2020. március 23., hétfő

Karanténban a család - szerteszét

Hajnaltól 12:33-ig zizegés. Most le kell feküdnöm...
***********
Két órát átaludtam.
Hajnalban -öt nap itthon után- kis beszerző körútra mentem, mert tegnap írt Labka, hogy nagyon éhes húsfélére. Nem mehet ki boltba, nem lesz büfé, szerdán rendelhetnek cigit - pénteken kapják, rengeteg a fordulat. Bővebben nem kérdeztem. Ellopták a gyapjútakaróját... Emlékeztettem, hogy én hoztam el...
Kicsit pánikba is estem, hogy kifogyok a dohányból. Mi is lenne, ha vmi kényszerből nem lenne az a Q dohány! Fú, de sz@r szokás szenvedély!
Nagy szatyrokkal hazatértem.
Dobozolni kezdtem a küldeményt, remélve, hogy a portán-leadáshoz lesz vállalkozóm - E. szülei ott laknak, biztos megtenné, hogy amikor látogatni megy, akkor elszállítja. Zsolka ugyanis nem megy, mert haza hozták ez időkre a fiukat.
Telefonok: 

  • Mentálosok kétszer nem veszik föl, osztnőv háromszor kinyomja, negyedikre azt mondja nem ér rá, nagy a fölfordulás, mindjárt értekezletük is lesz.
  • Szocügyintéző készségesen mindent elmond, megnyugodtam: csomagot -igaz-, nem tudnak fertőtleníteni, nem fogadhatják, tisztifőorvosi utasítás. DE! Büfé hogyne lenne!!!ennyi emberre?! Gyümölcsöt is árul és bármit, amit kérnek és büfében lehet - beszerzi.
  • Levelet küldhetek, átveszik. DE csak hétfő és csüt a postai napjuk - egy 24 órán belül kézbesítik a címzettnek. Ma hétfő.
  • Labka (is) megnyugodott, jó lesz pénteken is. Szépeket írt, virágcsokrokat küldött. Ezer éve nem volt "aranyszíves" megnyilvánulása.💓💓💓💓💓
**************
Messenger:
🌺Barátnömmel:
  • Fiáéknál van, s marad is összesen kb 1 hónapot. Folytatódik a főzős műsor.😅 A szülők dolgoznak, az online oktatásban ő a ped.asszisztens.😅
  • Otthon a férj olyan, mint az árvagyerek - mindenki hordja neki a kaját, ebédekre hívják, beugranak hozzá jártukban-keltükben. Minden reggel beszélnek.
  • Csodálatos élet.
🌺Húgommal:
  • Nem "olyan" karantén ez! Ma is átugrott az Aldiba mogyorókrémért, mert megéhezett rá.
  • ... magyarázzam el Labkának, valahogy értessem már meg vele, hogy itt sem olyan az élet, mint a megszokott... Férje pl nem kapott krumplit, a megszokott cigit..., meg a többire nem emlékszem, nem tudtam figyelni, mert elfogott a keserűség...
  • mielőtt elutaztak a világ másik felére három hétre, akkor postázta minkét ötezrest... Tudom, ott voltam, amikor kézbesítette neki a mentora. Febr. 26-a volt, a farsang napja. Így állapodtunk meg, h minden hónap 25. és 5.-e lesz az ő adományának napja. Kisakkoztam az egyenletes pénzadagolás végett. Ma 23.-a van. Vajon mikor jut eszébe, hogy esedékes. Végtelenül lesújt, hogy senki másnak nem fontos a megbetegedett fiam élete...
Nyilvános működése idején Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette országának örömhírét, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Ahogy végignézett az embereken, megesett a szíve rajtuk, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok: elcsigázottak és kimerültek.
Akkor így szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába!”
Ezek az evangélium igéi.

Mt 9,35-38
************************* 
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből

Őrizd meg a rád bízott kincset a Szentlélek erejével!
Szeretett Fiam!
Eszményed az az egészséges tanítás legyen, amelyet Krisztus Jézus hitében és szeretetében tőlem hallottál. Őrizd meg a rád bízott kincset a Szentlélek erejével, aki bennünk lakik.
Légy hát, fiam, Jézus Krisztus kegyelmében erős, s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.
Vállald a megpróbáltatásokat, mint Krisztus Jézus hű katonája.
Ez az Isten igéje.
2Tim 1,13-14;2,1-3
**********************

or greater is required

You have no flash plugin installed

Download latest version from here

2020. március 23. – Hétfő
Egy alkalommal Jézus Szamariából Galileába ment. Jóllehet maga mondta, hogy a prófétának nincs becsülete saját hazájában, mégis, midőn Galileába érkezett, az ottaniak szívesen fogadták. Látták ugyanis mindazt, amit Jézus az ünnepek alkalmából Jeruzsálemben cselekedett, mert ők is ott voltak az ünnepeken. Így jutott el Jézus újra a galileai Kánába, ahol a vizet borrá változtatta.
Élt Kafarnaumban egy királyi tisztviselő, akinek a fia megbetegedett. Amikor meghallotta, hogy Jézus Júdeából Galileába érkezett, elment hozzá, és kérte: jöjjön és gyógyítsa meg a fiát. A gyermek már halálán volt. Jézus ezt mondta: „Hacsak jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek.” A királyi tisztviselő azonban így szólt: „Uram, jöjj, mielőtt meghalna a fiam!” Jézus erre azt felelte: „Menj csak! Fiad él.” Hitt az ember Jézus szavának, és elment. Még útban volt hazafelé, amikor eléje futottak szolgái, és kijelentették, hogy a fia él. Megkérdezte tőlük: „Melyik órában lett jobban?” Ezt mondták: „Tegnap déltájban hagyta el a láz.” Az apa visszaemlékezett, hogy abban az órában mondta neki Jézus: „Fiad él.” Erre hitt ő maga, és vele egész házanépe. Ez volt Jézus második csodája, amelyet Júdeából Galileába jövet művelt (az ünnepek után).
Jn 4,43-54
**********************









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése